Ικαρία το νησί

Η Ικαρία είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Συνορεύει ανατολικά με τη Σάμο, νοτιοανατολικά με τους Φούρνους, νότια με την Πάτμο, δυτικά με τη Μύκονο και βόρεια με τη Χίο. Η Ικαρία πήρε το όνομά της προς τιμήν του Ικάρου, ο οποίος σύμφωνα με το μύθο, πέταξε με τα κέρινα φτερά του πολύ κοντά στον ήλιο με αποτέλεσμα να λιώσουν και να χάσει τη ζωή του στα ανοιχτά του νησιού που ονομάστηκαν έκτοτε Ικάριο Πέλαγος.

Η Ικαρία δεν ονομάζεται τυχαία το νησί των αντιθέσεων. Χαρακτηρίζεται από άγρια φυσική ομορφιά με έντονο το στοιχείο της εναλλαγής. Από τα ψηλά βουνά, τα ποτάμια, τις χαράδρες και τα πανέμορφα μονοπάτια έως τις μαγευτικές αμμώδεις και πετρώδεις παραλίες και τα πεντακαθάρα νερά, η Ικαρία ικανοποιεί τα γούστα ακόμα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη.

Πέρα από τα μαγευτικά τοπία, η Ικαρία φημίζεται και για τα παραδοσιακά πανηγύρια της, τα οποία τελούνται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και στα οποία ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να μυηθεί στα μυστικά της παραδοσιακής κουλτούρας και μουσικής του νησιού, πίνοντας τον ομηρικό Πράμνειο Οίνο και χορεύοντας τον Ικαριώτικο χορό.

Ένας από τους πιο σημαντικούς όμως λόγους για να επισκεφτείτε το νησί του Ικάρου είναι οι παγκοσμίου φήμης ιαματικές πηγές οι οποίες, με τις ευεργετικές ιδιότητές τους, έχουν θαυματουργά αποτελέσματα σε πολλές παθήσεις. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ταξίδι ευεξίας και αναζωογόνησης, απολαμβάνοντας την φιλοξενία και την παράδοση ενός τόπου όπου ο χρόνος κυλάει διαφορετικά!